Automatski liveni dodatci protiv vena

Proizvodnja cilindra za automobile, glave cilindra, ulazne i izlazne mreže, šuplje vodonepropusne i vruće sekcije unutrašnjeg ugla Odjeljenja za često prorezivanje, što predstavlja defekte vena, jer je položaj brušenja u šupljini teško očistiti, defekti će ometati normalni protok vode za hlađenje, ozbiljan uzrok motora da spali cilindar; u izlazni kanal će uticati na karakteristike vortexa vazdušnih puteva, ozbiljno utiču na performanse motora, tako da se riješe defekti vena za glavu cilindara i druge lijevanje automobila. Od vitalnog je značaja.

Prvo, uzroci nedostataka vena

Na 573 ° C, kvarcni pesak prolazi kroz kristalnu tranziciju od β-kvarca do α-kvarca. Termički napon izazvan ekspanzijom faze dovodi do pucanja površine jezgre peska, a staljeno gvožđe prodire u pukotinu kako bi se formiralo veno. Generišu se osnovni uslovi vena, jedan je toplotni napon proizveden promjenom promjene faze je veći od površinske jačine peska; druga je tečnost iz tečnog gvožđa i ima dovoljno tečnosti. Defekcija vena je vrsta vrste ekspanzije kvašnih defekata, primer proizvodnje prikazan na slici 1. Općenito se vjeruje da: ① što je veći sadržaj prvobitnog peska SiO2, to je ozbiljnije defekte vena. (2) Što je koncentracija prvobitnog peska veća, teži defekti plaka. ③ što je veća temperatura tečenja, teže su vene defekti. Međutim, temperatura livenja se određuje prema strukturi livenja, debljina zida, ne može se proizvoljno promijeniti.

Gdje se mogu smanjiti faktori termičkog napona će smanjiti pojavu moira, gdje može poboljšati jačinu jezgre i žilavost ključnih faktora smanjiće pojavu vena, gdje faktori mogu ubrzati čvrstoću gvožđa, također mogu smanjiti generaciju pulsa. Praksa je pokazala da tendencija smola peska da proizvodi vene defekte po redosledu: pesak smole hladne kutije → PEPSET smole pesak → presvučeni pesak → pesak furan smole → alkalni fenolni smolni pesak.

Drugo, da bi se riješio problem defekata vena

Mere koje se preduzimaju protiv defekata vena mogu se pripisati sljedećem:

(1) da bi se smanjilo širenje jezgre jezgra ekspresije originalnog peska je glavni uzrok pojave vena, tako da se smanji proširenje prvobitnog peska da bi se rešio problem oštećenja vena najprije uzeti u obzir izvorni pesak na visokom temperatura je kristalna tranzicija, praćena ekspanzijom zapremine. Ako kvarcni pesak nakon 900 ℃ iznad visoke temperature kalcinacije nakon hlađenja kristalnom faznom tranzicijom će biti nepovratan, pa će izvorna regeneracija peska ili pečenje posle upotrebe značajno poboljšati defekte vena; proizvodnju dijelova od livenog gvožđa ne treba da je izvorni pesak previše visok sadržaj SiO2, dostiže se 92% Može biti, jer što je veći sadržaj SiO2 veći stepen toplotne ekspanzije, opća proizvodnja može pokušati koristiti reciklirani pesak.

(2) da biste podesili originalnu raspodelu veličine čestica pijeska Ako je originalna veličina čestica peska previše koncentrirana, ukupna ekspanzija će biti očiglednija manifestacija, opća upotreba tri ili četiri sito peska, glava cilindra automobila preporučena veličina čestica 0.355 ~ 0.154mm (50/100 Head), pokušajte da izbegnete upotrebu veličine čestica 0,224 ~ 0,106mm (70/140 mesh) i više finog peska.

(3) za poboljšanje jezgra pijeska na sobnoj temperaturi, jake temperature u istom pesku pod istim okolnostima, jačina jezgra jezgra zavisi od vrste lepljenja i peska jezgre, jer hladna kutija je pesak visokog pritiska, pesak jezgro jezgara, Prostor za širenje peska na visokoj temperaturi je mali, pa je lako proizvoditi defekte vena.

(4) upotreba specijalnog peska ① hromita peska uglavnom hladnim efektom kako bi se spriječilo vene, kvarcni pesak može se mješati sa određenim procentom. ② cirkonij vatrostalni visoki koeficijent ekspanzije je nizak, ali cijena je visoka, retko se koristi. ③ pečenje peska je peščani pijesak koji se grije do 870 ℃ iznad, a izolacija za određeno vreme, tako da se puna silikatna peska postiže za promenu faze, tako da pečenje peska, takođe poznato kao faza promene peska. Nakon tretmana promjene faze, značajno se značajno smanjuje ekspanzija, a pesak u kristalnoj vodi, organski zagađivači, karbonati i oksidi visokom temperaturnom kalcinacijom je bio veliki uklanjanje, tako da pečenje peščanog i peščanog peska u poređenju sa ne samo kiselom potrošnjom Niska vrijednost, zapaljivost i niska zapremina gasa, manje sadržaja blata, važnije je niska stopa ekspanzije. Ne samo da može smanjiti količinu dodatka adheziva, već je efikasnije kako bi se sprečilo pojavljivanje zrna kalupa, vrućeg pucanja, lepljivog peska i drugih defekata, poboljšanje tačnosti lijevanja. ④ Baozhu pesak sferičnog oblika je glatko, bez konveksnih vena. Njegova mobilnost i punjenje su dobri, mogu dobiti dobar oblik i snagu plesni, lako je lako rukovati, operacije lako se peska, upotreba veziva od drugih sličnih vrsta peska ima veću uštedu, nisku toplotnu ekspanziju i hromovu rudu I drugi poseban pesak isto, tako da je proizvodnja odlivaka visoke dimenzionalne tačnosti, rupture i površinskih defekata, livenje visokog prinosa. Baozhu pesak kompaktnost, visoke čvrstoće, čak i ako je upotreba ponovljene regeneracije takođe vrlo slomljena, može smanjiti proces livenja prašine na proizvodnom okruženju zagađenja, dobru regeneraciju, smanjiti emisije industrijskog otpada, pogodne za zaštitu životne sredine. Visoka vatrostalnost je glavna komponenta glinice, refraktornost ≥ 1790 ℃, kako bi se zadovoljilo livenje različitih metala i legura, lako se oporaviti, tako da je rešenje šupljine šupljine i vena mana dobar izbor.

(5) uloga specijalnih premaza hladne boje može ubrzati čvrstoću staljenog gvožđa, uglavnom pogodno za odlivke automobila, jednostavno i jednostavno; za guste komade efekta nije očigledno.

(6) aditivi protiv vena Trenutno, na tržištu širok spektar anti-veganskih aditiva, prema sastojcima su uglavnom organski i neorganski, prva je mešavina silikata i metalnog oksida, njegova niska tačka topljenja, na visokim temperaturama sa silikatnim peskom da formira staklo za popunjavanje pukotine jezgre jezgre, kako bi se spriječio ispustiti gvožđe u pukotine, ovaj aditiv se može napraviti u okruglim zrnom, jačina jezgre jezgra male, dodajući količinu od 1,0% do 5,0% ; drugi je organski aditivi, dodajući manje 0,3% do 1,5%, intenzitet uticaja od neorganske očigledne i velike količine gasa.