Automobil Lijevanje proces znanja i Trend razvoja i tehnologije ljevaonice

Lijevanje je jedna od najstarijih deformiranja metode. Oko 15% ~ 20% auto dijelovi su odljevci od strane različitih lijevanje metoda. Ovi odljevci su uglavnom ključne komponente za elektroenergetski sustav i važne Strukturne komponente.

Trenutno Europe i Sjedinjenih država automobilskoj industriji razvijen zemalja auto lijevanje napredne tehnologije proizvodnje, kvalitete proizvoda, efikasnosti proizvodnje, zagađenje okoliša. Lijevanje sirovog i pomoćni materijali su formirane serije i standardizaciju, cijeli proces proizvodnje je postigla mehanizacija, Automatizacija i inteligencije. Ove zemlje uglavnom koristiti digitalnu tehnologiju kako bi se poboljšala razina ljevaonica proces dizajna, lijevanje škarta stopa od oko 2% do 5%, i uspostavio multinacionalne usluga sustava i mreža za tehničku podršku. Za razliku od toga, Kina je automobilske odljevaka, iako veće proizvodnje, u su uglavnom crne odljevaka sa dodane vrijednosti i niske tehnički sadržaj i relativno jednostavna struktura, koje su daleko od stranih zemalja. Ovaj rad uglavnom od automobilske energije i zaštite okoliša aspekti razvoja treba, govori o autu lijevanje i razvoj automobilske tehnologije.

Uz sve veću potražnju za automobilske energije i zaštite okoliša, kao i smanjenje troškova proizvodnje, lijevanje i formiranje prednosti postojeće casting, originalni žigosanja, zavarivanje, kovanje i lijevanje od nekoliko dijelova, kroz racionalni dizajn i strukturna Optimizacija integrirane dijelova, lijevanje Forming, može učinkovito smanjiti težinu dijela i smanjiti nepotrebne obrada tehnologija, kako bi se postigla komponente lagani i visoke performanse.

Pod pretpostavka osigurava snagu i sigurnost performanse vozila, rubnik težina vozila može biti smanjen koliko je god moguće smanjiti masu vozila tako da se poboljšanje dinamičkih performansi vozila, smanjiti potrošnju goriva i smanjiti zagađenje Ispušni. Svaki 100 kilograma smanjenje težine rubnik automobila, 100 km Potrošnja goriva može biti smanjena 0,3 ~ 0,6 L ako težinu vozila da se smanji 10%, Potrošnja goriva može biti povećana 6% do 8%. S potrebom zaštite okoliša i očuvanje energije, male težine automobila postala trend svijetu automobilske razvoja. Lagani automobil odljevaka je također postala jedna od važan Razvojni pravac automobilski odljevaka.

Na takozvani auto lijevanje precizno lijevanje formiranje uglavnom se odnosi na izgubljene pjene i tehnologiji lijevanja ulaganja. S razvojem automobilske lijevanje formiranje tehnologije, lijevanje preciznost formiranje odnosi vrsta oplate formiranje metoda. Odljevci od strane ovu vrstu oblikovanja može upotrijebiti izravno bez rezanja ili rezanja. Uz sve veći zahtjevi na točnost odljevaka, preciznost formiranje tehnologija je vrlo brzo razvio u posljednjih nekoliko godina, i niz novih lijevanje formiranje metode kao što su precizno lijevanje pijesak, casting izgubljene pjena lijevanje, kontrolira tlak lijevanje i tla? no lijevanje su se pojavili. Cosworth lijevanje metoda je razvijen od strane Velike Britanije u kombinaciji pijesak pijesak jezgra cirkon i korištenje elektromagnetskih pumpa kontrolu izlijevanje metode je uspješno korišten za masovnu proizvodnju aluminijske legure cilindra i bilo je mnogo Tehnološke varijacije, kao što su korištenje niskog tlaka lijevanje umjesto elektromagnetskih procesa lijevanja pumpa. Ova vrsta metodom lijevanja može proizvesti aluminijske legure cilindar debljina 3,5 ~ 4,0 mm je predstavnik precizno pijeska lijevanje proces.

Kako bi zadovoljila sve strože ekološke zakone i propise, auto se kreće u smjeru lagane. Za svaki 10% smanjenje u smanjenje težine vozila, Potrošnja goriva može se smanjiti 5.5%, Potrošnja goriva može se povećati za 3% ~ 5%, a emisija može smanjiti za oko 10%. Primjena aluminija i magnezija i drugih obojenih legura odljevaka, razvoj velikih i složenih integrirana struktura odljevaka i niz precizno lijevanje formiranje tehnologija je glavni način za postizanje lagane automobilski odljevaka. Stoga je potrebno da istraživanje, razvoj i proizvodnja automobilskih odljevaka bi trebao biti realiziran kroz opsežnu uporabu digitalnih tehnologija, kroz široku primjenu visokih performansi ljevački materijali i oprema za automatizaciju i za potrebe moderne automobilske industrije.