Diskusija na četiri razloga za lijevanje ventila

Diskusija o četiri razloga za lijevanje ventila crne

U oblasti obrade, zbog specifičnosti odlivaka ventila, u procesu upotrebe će se pojaviti crni fenomen. Koji je razlog za ovo?

1. Unutrašnji razlozi. Mnogi proizvođači valjčastog liva u lijevanju, mašinskom obradi neće raditi nikakve radove čišćenja, a neki čak i jednostavno crtati vodom, te ih je teško završiti čistim. A površina sredstva za lijevanje, tečnost za rezanje, tečnost za saponifikaciju i druge korozivne supstance i druge mrlje će ubrzati crnu brzinu kalupa kalupa.

2. Uticaj vanjskog okruženja. U određenim uslovima temperature i vlažnosti, livenje će biti vrlo lako videti oksidaciono crno ili plesno stanje, u stvari, to je određeno karakteristikama samog lijevanja.

3. Nerazumni dizajn procesa. Odlivci ventila u čišćenju ili pritisku nakon tretiranja nepravilnog, daju livenu pločicu, crnu za stvaranje određenog stanja, ubrzavaju formiranje plesni. A ako je izbor sredstva za čišćenje jakog korozivnog, to može prouzrokovati i koroziju i oksidaciju odlivaka.

4, menadžment skladištenja nije na snazi. Livenje se skladišti u različitim visinama skladišta, a njena plesica je drugačija.