Rasprava o kvaliteti inspekcije strojeva Odljevaka

Rasprava o kvaliteti inspekcije strojeva Odljevaka

Lijevanja mehanički kvalitete, uključujući inherentne kvalitete mehanički lijevanje, pojavu kvaliteta, korištenje kvalitete. Svojim specifičnim zahtjevima, uglavnom u dijelovima i srodne tehničke dokumentacije jasno definirana. Kako bi se osigurala kvaliteta lijevanja mehanički, lijevanje sve aspekte proizvodnje, naročito nakon čišćenja, morati izvršavati inspekcija kvalitete. Bilo koji Neispravan lijevanja mehanički, nakon popravka za ispunjavanje zahtjeva, znači ne utječu na korisnik bi trebao biti skrpan.

1, provjeru grešaka

(1) inspekcija izgled oštećenja prilikom obilaska s manama kao što su pukotine, površina pore i skupljanja, ljepljive pijeska i ostale nedostatke izložena pojava strojeva Odljevaka s golim okom ili uz pomoć Povećalo i savjet čekić, i sl., koristite m easuring alati, plijesni i rad platforme, i sl. da biste provjerili da li veličina crteža lijevanja mehanički ispunjavaju uvjete, s različitim vaganje alati za testiranje da li težina lijevanja mehanički unutar dozvoljenih odstupanja.

(2) površine defekt inspekcije

① fluorescentne otkrivanje metoda: lijevanja mehanički uronjen u Fluorescentno tekućina, zbog kapilara fenomen, fluorescentne tekućina prodire u lijevanja mehanički površinska oštećenja, a zatim uklonite lijevanja mehanički i obrišite, stavljen u ultraljubičasto (Merkur kvarc lampa) zračenja. Uporaba fluorescentnih tekućine po principu svjetlo ultraljubičasto zračenje, može odrediti Površinske pukotine i druge greške na web-mjestu.

② Bojanje metoda: korištenje propusnost tekućine, površina oduzete mehanički casting obložena slojem dobra propusnost Bojanje tekućine (kao što su petrolej, aceton, boje i druge smjese), dok se tekućina prodire u površinu mana, obrišite površine Bojanje tekućina, poprskati sloj cinka bijeli i bijeli zaslon u prahu, a zatim preostale nedostatke u pore Bojanje agenta je sisao na površinu da se pojavi u prahu, rezultati defekt oblika.

(3) interni kvar inspekcije

① zraka inspekcije: mehanička oštećenja se mogu naći unutar odljevaka, kao što su pore, skupljanja, pukotine, inkluzije i tako dalje. Slika 2-10 Prikazuje na RTG slici. Za važne strojevi Odljevaka, kao što su obrambenoj industriji s klase I strojevi Odljevaka, općenito morati proći 100% zraka inspekcije. Najčešće korištene zrake su: x-zrake i g-zrakama. Prodiranje bivši od potonje, ali osjetljivost je veća od potonje, ove zrake mogu prodrijeti kroz metal, tako da film osjetljivi. Kada zraka prodire objekt, komunicira s atoma u objekt i energetske zrake je neprestano upija i raspršene postupno propadati. Veća Gustoća objekt, brže energije propadanja, Gustoća rupa i inkluzije u strojeve Odljevaka je znatno niža od gustoće metala. Kada zrake i ove nedostatke djelovati, prigušenja je manje i energije na filmu je veći nego kod defekt može pokazati oblik defekta na filmu.

② ultrazvučni pregled: lijevanja mehanički se nalazi unutar nedostatke, kao što su pore, pukotine, inkluzije, kao što izgubiti. Za čelični odljevci, koristite ovu metodu za otkrivanje je Maksimalna debljina zida (1000mm) metode. Ultrazvučno testiranje sa frekvencija rada često više od 1 MHz. ultrazvučni valovi propagiraju iz jednog medija u drugi na sučelje, posebno kada ultrazvuk se prenosi od metala na zraku, gotovo 99% refleksije od sučelja natrag. Ultrazvučna kontrola je Primjena ova značajka naći unutarnji nedostaci lijevanja mehanički. Kada Sonda je polako na mehanički casting, ako postoji defekt u lijevanja mehanički, samo T vala odraz na površini sonde i B vala na površini DNA se Odražavaju na ekrana osciloskopa. Ako postoji bilo koji nedostatak u dio mehaničke casting je također F-Val očituje defekt veći defekt, to je veća visina F-vala, koji se može utvrditi lokacija i ozbiljnost u lijevanja mehanički kvar.

③ tlačno ispitivanje: visoki tlak, usisivač sa strojevima Odljevaka, kao što su pumpe, ventili, itd., treba izvršiti pritisak na test da provjerite da li postoji rupa u lijevanja mehanički mana. Kada test će imati određeni pritisak zraka (ili vodu, ulje i sl.) u zatvorenoj lijevanja mehanički šupljinu, kao što su mehanički lijevanje kroz pukotine, rupe i sl., će biti Propuštanje, i time otkrili kvar. Ispitni tlak je obično više od 30 do 50% od lijevanja mehanički pritisak zraka, koji je ujedno procjena snage lijevanja mehanički. Prilikom lijevanja mehanički nije lako u obliku zatvorenih šupljina koja može ne provesti tlačno ispitivanje, metode mogu biti iskorištene da testirati mehanički penetracije kerozin Zbijanje.