Kako provjeriti Odljevaka oštećenja strojeva

Kako provjeriti strojevi Odljevaka nedostatke

Kako bi se osigurala kvaliteta Castingss strojevi, strojevi Castingss na temelju različite namjene i zahtjeve, koristeći različite inspekcije metode, pravovremeno otkrivanje nedostataka koji nisu dozvoljeni. Defekt inspekcije najčešće donosi Slijedeće metode.

(A) izgled inspekcije hrapavosti inspekcije bi trebao biti u odgovarajućim svjetlosnim uvjetima to vidni - ruka dodir blok, sa smislom za površinska uvjet identifikacije, alatom za mjerenje dobiti strojevi Odljevci veličina podataka, statističke metode utvrditi ispravnost strojeva Odljevaka defekt stopa.

(B) kemijske analize svi strojevi Castingss, kemijski sastav je vrlo važno, tako da u većini slučajeva, kemijski sastav je prihvaćanje indeks. Kemijski sastav također posredno određuje mehanička svojstva odljevaka strojeva i pojave defekata ili ne.

(3) mehaničku izvedbu test test Tvrdoće je prvi test da li je kvar se dogodio u strojeve Odljevaka znači početka ovog stoljeća, Sjedinjene Države bile su u pijesku dijelu probnim odljevaka strojevi strojevi Odljevaka glava motora, kao što su tvrdoća prelazi određenu vrijednost koja je neizbježan pukotine da bude Otpisan. Ova metoda je jednostavna i neobična.

(4) metalografska ispitivanja (metalografskih mikroskop testa) s optičkim mikroskopom i veliča 50 ~ 2000 puta promatrati polirane metalne površine uzorka u nedostatku erozije u uvjetima inkluzije (koristeći svijetlo, tamno i polarizirane, smetnje i mikro tvrdoće i druge funkcije s obzirom na GB10561 89 ocjena), nakon erozije organizacije i zrna veličine inspekcije. Ova metoda je široko koristi za provjeru mikroskopskih oštećenja, ali također često koristi za proučavanje mikroskopske osobine makroskopskih oštećenja.

(5) sobe-destruktivno testiranje (nerazorna ispitivanja) među njima, osmotske metoda testiranja (ISO3452), metoda, Edi trenutna metoda testiranja, ispitivanja magnetskim česticama može se koristiti samo za strojeve Odljevaka površine ili površine dio defekt inspekcije, inspekcija duboka oštećenja strojeva Odljevaka, linija način prijenosa (ISO5579), tomografija i ultrazvučni mana otkrivanje metoda. Bez razaranja brzo razvijala u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući obradi podataka i hardver, tendira da bude prenosiv, uvelike poboljšava pouzdanost i fleksibilnost inspekcije.