Integrisani dizajn automatskog lijevanja

Integrisani dizajn automatskog livenja

Uz uštedu energije automobila i smanjivanje troškova proizvodnje, nastavljaju se povećavati, u potpunosti iskoristiti prednosti livenja, originalnog štancanja, zavarivanja, kovanja i lijevanja koji formiraju nekoliko delova, kroz razumni dizajn i optimizaciju strukture, kako bi se postigao integrisani dijelovi livenja Formiranje, može efikasno smanjiti težinu delova i smanjiti nepotrebnu tehnologiju obrade, kako bi se postigao težina delova i visokih performansi.

Razvojni trend integracije livenja automobila je očigledniji u razvoju odlivaka od obojenih legura. Da bi se u potpunosti iskoristio postupak livenja za postizanje karakteristika proizvodnje složenih strukturnih odlivaka, integrisani su projektni elementi panela vrata, sjedišta sjedišta, skeleta armaturne ploče, prednjeg rama i zaštitnog zida i drugog integrisanog dizajna visokog pritiska Odlivci, veličine znatno veće od trenutne proizvodnje Casting, potreba za 4 000 ~ 5 000 t ili čak veću tonažnu mašinu za livenje za proizvodnju.

Masa automobilskih odlivaka

Kako bi se osiguralo snagu i sigurnost automobila pod predviđanjem automobila što je više moguće smanjiti kvalitet pripreme, postići laganu i time povećati snagu vozila, smanjiti potrošnju goriva i smanjiti zagađenje izduvnih gasova. Kvalitet vozila je smanjen za 100 kg, a potrošnja goriva na 100 km može se smanjiti za 0,3 do 0,6 litara. Ako se težina vozila smanji za 10%, efikasnost goriva može se povećati za 6% do 8%. Uz potrebe zaštite životne sredine i očuvanja energije, težina automobila postala je svetski trend razvoja automobila, težina automobilskih odlivaka postala je jedan od važnih pravaca razvoja automobilskih odlivaka.