Režim rada i prednosti i mane procesa automatskog lijevanja

Režim rada i prednosti i mane procesa automatskog lijevanja

Kada je toplotna obrada automatskog lijevanja vrlo niska tačka topljenja, lako je reagovati sa pregrevanjem, razlika u temperaturi nakon grijanja je relativno mala, automobilski liv za preciznost zahtjeva termometara su veoma visoki, ako se grejanje nakon izolacija Otklanjanje je relativno veliko, a onda ne možemo dovršiti svrhu jačanja, vidimo, jer je kontrola temperature vlažnog metala od vrućeg metala ključ za čitav proces, nakon nekoliko testova potvrđeno je da ručni rad temperature i vremena Is postojanje kontakta, ako je temperatura starenja relativno visoka, onda će vreme izolacije biti kratko, a ako je temperatura starenja relativno niska, onda će vreme izolacije biti određeni produžetak, sa prvim načinom da se reši slučaj za velike količine Proizvodnja je vrlo diskretnog tipa, kontrola kvaliteta finalnog proizvoda, a korišćenje drugog načina može poboljšati brzinu prolaska proizvoda, ali al tako da se osigura kvalitet proizvoda.

Prednosti livenog liva uključuju livenje sa izvrsnom preciznošću dimenzija. Obično to zavisi od materijala za livenje, tipična vrednost je početna veličina 2,5 cm kada je greška 0,1 mm, a greška se povećava za 0,002 mm za svakih dodatnih 1 cm. U poređenju sa drugim postupcima livenja, njegova površina je glatka, zaobljenog prečnika od oko 1-2,5 mikrona. Kalupi sa debljinom zida od oko 0,75 mm mogu se izraditi u odnosu na sandboks ili trajno livenje. Ona može direktno bacati unutrašnju strukturu, kao što su svilene garniture, grejni elementi, površina sa visokom čvrstinom. Ostale prednosti uključuju mogućnost smanjivanja ili izbegavanja sekundarne obrade, brzine proizvodnje, čvrstoće istezanja čvrstoće do 415 MPa, mogu bacati metal visoke čvrstosti.

Najveći nedostatak lijevanja je visok trošak. Oprema za livenje i kalupi, komponenti vezani za plesni su veoma skupi u odnosu na druge metode lijevanja. Dakle, proizvodnja automatskog livenja kada je proizvodnja velikog broja proizvoda ekonomičnija. Ostali nedostaci uključuju: Ovaj proces se primjenjuje samo na veću pokretljivost metala, a kvaliteta livenja mora biti između 30 grama i 10 kg. U uobičajenom lijevanju, konačna glava odliva će uvek imati pore. I stoga ne mogu vršiti nikakvu toplotnu obradu ili zavarivanje, jer će gas unutar razmaka biti pod dejstvom ekspanzije toplote, što dovodi do unutrašnjih mikro-defekata i otapanja površine.

Metoda livenja kina takođe ima sledeće nedostatke:

(1) Legure sa legiranim lijevanjem su ograničene

I dalje je potrebno proučiti materijal, materijale za plesni i metode rada.

(2) oprema je skupa

Oprema za proizvodnju livenja, kao što je mašina za livenje, peći za topljenje, peći i kalupi za livenje i ostali troškovi su prilično skupi.

(3) Loša hermetičnost odlivaka

Kako se taljenje kroz brzo punjenje u kalup za livenje stvara fenomen turbulencije, lokalnog formiranja pore ili smanjivanja rupa, utičući na otpor izolacije. Trenutno postoji metod impregnacije koji se može koristiti za poboljšanje nepropusnosti zraka.