Ventil Odljevaka analiza i unapređenje zajedničke nedostatke

1. puči

To je proces skrućivanja metala može ne pobjeći benzina u metala u formiranje male rupe, unutarnji zid je glatko, koji sadrže plin, ultrazvuk ima visoku reflektivnost, nego i zato što je u osnovi sferni ili elipsast, to jest, točke kao nedostatke koji utječu na njegove refleksije amplitude. Puči u na kalup se Spljoštio u područje defekta kovanje ili kotrljanje i je prednost za pronašao ultrazvučna kontrola.

2. skupljanje i slobodi

Lijevanje ili ingota hlađenje skrućivanja, volumen smanjiti, u završnom dijelu skrućivanja zbog nedovoljnog tekućeg metala mogu formirati Šuplje poput oštećenja. Velike i koncentrirane šupljina nazivaju skupljanja i malih, raštrkanih u svim nazivaju osloboditi. Oni se obično nalaze u završnom očvrsnulom dijelu ingota ili centru za lijevanje. Unutarnji zid je grubo i okružena mnogim nečistoća i fine pore. Zbog zakona termalne ekspanzije i kontrakcije, skupljanja je neizbježan, ali sa procesom obrade različitih metoda su različitih oblika, veličina i lokacija, kada se prostire na casting ili ingota tijelo postaje neispravan. U slučaju smještati kovanje, u kalup postat će preostali stezanja (skupljanja preostali, preostali skupljanja) ako se ne Uklanjaju iz kovanje.

3. troska

Šljaka u talioničkim proces ili refraktornim na peći peći je meke u tekući metal i je entrained u lijevanje ili ingota tijelo tijekom lijevanja u obliku troske defekt. Isto kao obično nije prisutna u jednoj državi, često u gustom stanju ili raspršenim na različitim dubinama, koja nalikuje volumetrijski nedostatke ali imaju tendenciju da imaju u određenoj mjeri.

4. pomiješani s

(Kao što su oksidi, sulfidi, itd.) u procesu talioničkim - nemetalnih uključaka i aditiva određenih komponenti metalne komponente nije potpuno rastopila i ostaju u obliku metalnih uključaka kao što su visoke gustoće, visoko talište točke komponente - Volfram, Molibden, itd.

5. segregacija

Segregacija u lijevanje ili kalup uglavnom odnosi na odvajanje komponenti formiran tijekom procesa otapanja ili otapanje metala zbog neravnomjerne raspodjele komponenti. Mehanička svojstva izdvojenim područjima se razlikuju od metal matrica. Razlika je izvan dozvoljenih standardni opseg postaje defektom.

6. lijevanje pukotine

Pukotine u lijevanje su uglavnom zbog činjenice da skupljanje stresa metalni hlađenja i skrućivanja premašuje granične čvrstoće materijala. To se odnosi na oblik dizajna i procesa lijevanja casting i pucanja metalnih materijala. (Kao što su vruće lomljivost kada sadržaj sumpora je visoka, hladno lomljivost kada sadržaj fosfora je visok, itd.). U kalup će proizvesti Aksijalni interkristalnoj pukotine u follow-up smještati kovanje ako ne kovanje, ostat će u kovanje postati kovanje unutarnje pukotine.

7. hladno odvajanje

Ovo je jedinstveni nedostatak laminata defekt u lijevanje, uglavnom vezane za lijevanje dizajniranje procesa lijevanja, koji je zbog prskanja, Gimnastika, lije ili dva tokova različitih pravaca (ili više linija)) metalne protok i drugih razloga, jer je Tekući metalnu površinu formiraju polukrutih film ostati u lijevanje tijelo oblik dijafragme kao područje-vrsta oštećenja.

N

To je kada se čelik od kuhače u kalup lijevanje ingota, jer izlijevanje prekida, pauza i drugih razloga, prvi lije od tekućeg metala na površini u zrak brzo hladi da formira oksidni film, u nastavak lije novi tekućine metalne razbijanje kroz kalup na kalup i formiranje je slojeviti (područje tip) mane, je u kasniji čeličnih ingota smještati kovanje može biti prisiljena eliminirati.

9. Anizotropije

Prilikom lijevanja ili kalup se hladi i učvrstilo, hlađenje stopa od površine do centra je drugačiji, rezultira različitim crystallographic strukture, izlaže anizotropija mehaničkih svojstava i dovodi do anizotropije akustične Svojstva površine ima različite brzine i prigušenja zvuka. Prisustvo ovom anizotropije će negativno utjecati veličina i mjesto defekta pri ocjenjivanju ultrazvučni pregled lijevanja.

mjere za poboljšanje

(1) otapanje opreme na željezo tekuće komponente siromašan sposobnost to podrška i stabilnost pijeska mikser nije dobro. Sastav rastaljenog željeza ograničen faktori kao što su kokain, peći tip, količina zraka i stanje sirovina. Smola pijesak utječu faktori kao što su temperatura, Smola i kiselina dodatak. Kao što je pijesak često ne idu kroz regeneraciju i hlađenje krevet, tako da pijesak temperatura je visoka, ozbiljno ugroženo pijesak snagu, rezultira oteklina ozbiljan, lijevanje pijesak povećava lijevanje skupljanja, skupljanja nedostatke nastoje.

(2) šupljinu u pijesku i lije proces utjecaja izravno dovesti do oštećenja očne bolesti i pijesak rastaljeno željezo.

(3) rastaljeno željezo u topljenje opreme uvijek će biti troska generacije, ulijevanja rastaljenog željeza u na krute i tekuće šljake zajedno sa rastaljenog željeza u šupljinu u obliku troske rupe.

(4) u procesu proizvodnje, dušika u rastaljeno željezo povećava s porastom temperature, a opada s porastom ekvivalent ugljika. Kada dušika i vodika su zajedno, to je lako obrazac pore, koja je glavni izvor.

(5) na dnu kalup je manje kruti, oblik prije stavljanje Neravno i deformacija, što je rezultiralo u pijesak tipa površine Neravne, kad tip tip gore i dolje jaz između veće, što je rezultiralo u pod-Površinske veličine, lošem stanju.

(6) 2,2 m tijelo u podnožju Pješčane jezgre u izlijevanje proces zanošenje dolje, je u podnožju glavnog razloga neujednačena debljina zida. U slučaju ugovora o

Prema uzrocima oštećenja ventila lijevanje, mi uglavnom iz sljedeće aspekte poduzimati mjere za poboljšanje:

(1) odgovarajuće povećanje željeza tekućeg ugljika ekvivalent, korištenje graphitization proširenja za poboljšanje Self-punjenje kapaciteta materijala.

(2) Chung okvir kako bi se osiguralo kompaktnost pijeska, poboljšati pijeska vrste snage, i promovirati lijevanje s kapacitetom punjenja.

(3) prije vrsta šupljine prije raspršene pijesak puše čistoća i pažljivo provjeriti šupljinu.

(4) nakon ulijevanja stranice pod lije ventil tijela ne nadolazi, vrata Kup i izlazu rupe da pokrije široka, kako bi se spriječilo raspršene pijesak u.

(5) prije ulijevanja čvrste tekućinu na površinu rastaljenog željeza čisto; poboljšati početno izlijevanje temperatura rastaljenog željeza smanjiti tendenciju troske sekundarne oksidacije željezo oksid; lijevanje ventil što je više moguće nakon početne ulijevanja na otvorenom, nakon korištenja velikog broja tankih troska; za 610mm (24 inča) F tijelo ventila, za trkač lap spojeva, u kombinaciji sa drugim parametrima kad lije, uvoz i izvoz se nalaze u filteru i multi čip krug filtar mrežaste je poboljšan u monolitni oblik za poboljšanje slagging učinak na vratarenje sustav.

(6) sirovina što je više moguće korištenje ugljični čelik, obična siva baci željeza ili lijevanog željeza leđa za punjenje; smanjiti željezo u legiranja elemenata kao što su Cr, Mn i druge sadržaje, smanjiti željezo sadržaj od njihov posjedovati plin; I u kišne dane ili vlažnost veća sezone, sljedeći jezgra je najbolje koristiti baklja šupljine, Pješčane jezgre površinu pečena opet smanjiti količinu pijeska plina; Korištenje visoka temperatura ulijevanja malih ventili, kako bi se olakšalo ispušne svoje tekućine i smanjiti stvaranje troske.

(7) izlijevanje 1067mm (42 inča) F tijelo ventila, potrebu za dugotrajnu mikser u istom katu iste Chung, vrstu i na katu ne bi trebali imati bilo kakve ostatke; nije dopušteno staviti na drugim mjestima ga smanjiti zabranjeno dizati pijesak i kalup postolje zajedno kako bi se spriječilo deformacija poda.

(8) sipati 2.2n tijelo ventila, u podnožju jezgra jezgra jezgra stavite količinu smole pijesak i čim prije tip. U slučaju ugovora o

Nakon što je uzimanje gore navedene mjere za poboljšanje, Ukupna proizvodnja 2413.78t ventil, interni otpad stopa 1,15%, vanjske otpada stopa od 1,73%, obuhvatan škarta stopa od 2,88%. U usporedbi s poboljšane škarta stopa, Interna otpada stopa smanjena 2.39 postotnih bodova, vanjske otpada stopa smanjena za 2,85 postotnih bodova, sveobuhvatan škarta stopa Umanjuje za 5,24 postotnih bodova, efekt je izvanredan.