Otvore ventila Koji su nedostaci koji su skloniji

Lijevanje ventila je jedan od vodećih proizvoda na tržištu, potražnja na tržištu je velika. Ali zbog proizvodnje sirovina, tako da znatno povećanje troškova proizvodnje; efikasnost proizvodnje u odnosu na ostale odlivke je niža i veća stopa otpada i drugi faktori, ozbiljan uticaj na izlazni učinak ventila. Tvornica u 2005. godini proizvodnja više od 2.000 tona ventilskog livenja, integrisan otpad skoro 170t, stopa otpada više od 8%. Mi smo kroz biljni ventil ispraznili nedostatke u analizi podataka, identifikovali glavne uzroke otpada i njene serije poboljšanja i postigli dobre rezultate kako bismo osigurali brzinu prolaska proizvodnje ventila i poboljšali kvalitet proizvoda.

Proces proizvodnje livenja ventila najverovatnije je na devet nedostataka, a to su: stomata, žlijezde, inkluzije, skupljanje i gubitak, segregacija, hladno odvajanje, pretvaranje kože, pucanje lima, anizotropija, mašina 580 će biti sa većinom prijatelja detaljno ovaj devet nedostataka .

1, stomata: ovo je postupak čvrstoće metala koji nije uspeo da izbegne gas koji je ostao u metalu unutar formiranja malih rupa, unutrašnji zid je glatko, sadrži gas, ultrazvuk ima visoku refleksivnost, ali i zato što je u osnovi sferičan Ili elipsoida, odnosno točkovnih defekata, koji utiču na amplitudu njenog odsjaja. Stomata u ingotu je srušena u kvaru površine kovanjem ili valjanjem i pogodna je za pronalaženje ultrazvučnim testiranjem.

2, žlijezde: proces topljenja u vatrostalnom materijalu šljake ili peći peći u tečni metal, u lijevanju je bio uključen u lijevanje ili telo ingota, formiranje defekata šljake. Šljaka obično nije prisutna u jednoj, često u gustom stanju ili raspršena na različitim dubinama.

3, mešano: proces reakcije u procesu topljenja (kao što su oksidi, sulfidi, itd.) - nemetalni uključivi ili metalne komponente nekih sastojaka se ne potpuno rastopaju i ostavljaju se da formiraju metalne uključke, kao što su visoki gustoća, visok sastav topljenja - volfram, molibden i tako dalje.

4, skupljanje i loose: čvrstoća za lijevanje ili mlazom hlađenja, zapremina koja se smanjuje, u završnom dijelu očvršćavanja zbog nedostatka tečnog metala može da stvori šuplje slične defekte. Velike i koncentrisane šupljine nazivaju se skupljanjem, a mali, rasuti prostori se nazivaju opuštenim. Oni se obično nalaze u završnom očvrsnutom delu od ingotnog ili livnog centra. Unutrašnji zid je grub i okružen mnogim nečistoćama i finim porama. Zbog zakona termičkog širenja i kontrakcije, skupljanje je neizbežno, ali uz tehnologiju obrade različite metode obrade imaju različite oblike, veličine i lokacije, kada se proširuje na lijevanje ili telo ingota postaje neispravno. U slučaju kovanja pile, ingot će postati preostali skupljanje (ostatak skupljanja, ostatak skupljanja) ako se ne uklanja iz kovanja.

5, segregacija: lijevanje ili segregacija vlage uglavnom se odnosi na proces taljenja ili procesa topljenja metala, jer nejednaka raspodela komponenti nastalih segregacijom, segregacija postoji u regionu njegovih mehaničkih osobina različita od cjelokupne mehaničke matrične matrice Performanse, razlika iznad dozvoljenog standardnog opsega postaje defekt.

6, hladno odvajanje: ovo je jedinstveno livenje u slojevitim defektima, uglavnom sa dizajnom procesa livenja, to je u lijevanju tečnog metala, zbog prskanja, talasa, prelivanja prekinutih ili iz različitih pravaca dva (Ili više) metalni tok i drugi razlozi, jer površina tečnih metala formira polutvrđena folija kako bi ostala u telu livenja kako bi se formirale defekti tipa poput membrane.

7, savijanje: ovo je čelik od livenija u ingotu za livenje ingota, jer prelivanje prekida, pauza i drugih razloga, prvo zalijevanje površine tečnih metala u vazduh brzo se ohladi da bi se formirao oksidni film, nastavi da se pere, novi lijevanje (tečni tip) defekti nastali razbijanjem tečnog metala u ingot, koji se ne može zbrisati u kasniju kovanje ingota.

8, lijevanje pukotina: pukotine u lijevanju uglavnom su zahvaljujući hlađenju metala kada skupljanje stresa premašuje konačnu čvrstoću materijala uzrokovanog obliku dizajna livenja i postupkom livenja, ali i metalom materijal u nekim nečistoćima (npr. kad je sadržaj sumpora visok, topla je krupnost, hladna krhkost kada je sadržaj fosfora visok itd.). U ingotu će takođe proizvesti aksijalne međusobne pukotine u kasniju kalupu, ako ne kovanje, ostaće u falsifikovanju da postane kovanje unutrašnjih pukotina.

9, anizotropija: čvrstoća lijevanja ili kalupa za hlađenje, od površine do centra brzine hlađenja je različita, koja će formirati drugačiju kristalnu strukturu, pokazujući mehaničke osobine anizotropije, takođe je dovela do akustičnih karakteristika anizotropije, to jest, od centra do površine različite brzine zvuka i slabljenja zvuka. Prisustvo ove anizotropije negativno utiče na veličinu i mesto defekta prilikom procene ultrazvučnog pregleda livenja.